Svenskt ungdomsläger i Kutno

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light”]

Spring Training i Kutno

För tredje året på raken arrangerade Karlskoga Bats ungdomssektion en träningsresa ut i Europa. Efter att ha varit i Prag (2016) och Haag (2017) var det nu dags för Kutno i Polen. Det är klassisk basebollmark där slutspelet i Little League för Europa/Afrika avgörs varje år.

Anläggningen är mycket stor och fin utifrån svenska ögon sett med två fullstora basebollplaner, två ungdomsplaner och en softbollplan. Anläggningen har också möjlighet att ta emot ett par hundra boende.

Nytt för i år var att Karlskoga Bats också bjudit in andra klubbar i Sverige att delta på resan. Totalt fanns följande klubbar representerade bland de 60-talet ungdomarna; Karlskoga, Örebro, Gävle, Rättvik, Leksand, Nyköping, Malmö och Sölvesborg.

Resan gick med buss till Polen och lägret hade ett intensivt, men roligt schema på plats i Kutno fredag till måndag. Truppen var uppdelad i U12, U15 och U19 baseboll och junior softboll varje grupp hade sitt specifika fokus för dagarna och kvällarna var det full gemenskap över såväl lag- och åldersgränser.

På plats så spelade lagen ett antal vänskapsmatcher med polska lag vilket var mycket uppskattat från alla. I U12 tränade också de svenska spelarna tillsammans med ett polskt lag och trots att det inte fanns ett gemensamt språk hittade såväl ledare som spelare varandra snabbt med hjälp av gester och gemensamma basebollutryck.

Det som blir extra tydligt på en sådan här resa är den kamratliga och inkluderande kultur som svensk ungdomsbaseboll och -softboll har etablerat. Det är kamratskap från första stund och nya kontakter knyts över klubbgränser, spelare peppar och stöttar varandra och äldre ungdomar tar sig an de yngre. Det är vad sporten handlar om!

Utöver baseboll- och softbollmatcher bjöd lägret också på många tillfällen till träning i pitchning, catchning, fielding, baslöpning, kast, slagning och spelsituationer. Med ett stort antal coacher på plats fanns gott om tid att jobba på tekniken för enskilda spelare – vilket gav märkbara resultat även under själva lägret.

Utanför baseboll- och softbollplanerna så inramades lägret av gemensamma måltider med spelare, ledare och anhöriga. Vi hann också med besök på äventyrsbadhus, slowpitchmatcher, tårtkalas och en MLB-tipstävling som basebollmammorna dominerade totalt!

Det blev ett mycket lyckat läger – underbyggt av fantastiska härliga baseboll- och softbollungdomar från hela Sverige, engagerade coacher och stöttande föräldrar. Inte minst bidrog ett otippat, men högst välkommet högsommarväder till framgången – temperaturen höll sig stadigt på 27 grader!

Vi som arrangörer är nöjda, men viktigast av allt – ungdomarna är ännu nöjdare!

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://dugout.se/wp-content/uploads/2018/05/DSC2072_2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://dugout.se/wp-content/uploads/2018/05/DSC2075_2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://dugout.se/wp-content/uploads/2018/05/DSC2188.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://dugout.se/wp-content/uploads/2018/05/DSC2051.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://dugout.se/wp-content/uploads/2018/05/DSC2045_2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://dugout.se/wp-content/uploads/2018/05/DSC2231.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://dugout.se/wp-content/uploads/2018/05/DSC2050.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”http://dugout.se/wp-content/uploads/2018/05/DSC2310.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *