Möt två av spelarna som ska till Pony League nästa vecka!

Om mindre än en vecka åker 40 softboll- och basebollungdomar till Prag för att delta i Pony League för första gången. Spelarna från Sverige deltar i två basebollag (U14 och U16) samt ett softbollag (U16).

Lisa Samuelsson

Två av spelarna som deltar är systrarna Hilda och Lisa Samuelsson som normalt spelar i Örebro Eagles. De ser fram mot resan för det är en chans att lära känna de andra spelarna i Sverige bättre och få chans till matchspel mot lag från andra länder.

Hilda vid pitcherplattan

På frågan om det är något speciellt land som ska bli spännande att möta svarar båda unisont Ryssland även om Hilda även känner sig extra taggad inför mötet mot det tjeckiska laget. Det blir inte första gången för någon av dem att spela utomlands, båda deltog i Karlskoga Bats resa till Kutno 2018 och där fick de en chans att möta lokala lag.

De vet vilka de andra svenska softbollspelarna är genom att de tränat på läger tillsammans och spelat matcher mot dem, men det här blir första matcherna som ett gemensamt lag. Totalt är det 12 softbollspelare som ingår i den svenska truppen under ledning av Jonna Källström som är head coach.

Hilda spelar gärna 2B, pitcher eller någon av corner outfield-postionerna, medan Lisa gärna pitchar, spelar middle infield eller center field.

På onsdag flyger lagen ned till Prag för att komma i ordning och köra en lättare träning på eftermiddagen. På torsdagen drar sedan turneringen igång och varje lag spelar totalt 5-6 matcher beroende på resultat. De svenska lagen deltar som Vikings of the North och fokus ligger på utveckling av svensk baseboll- och softboll- både som kollektiv och som individer. Mer rapportering från resan kommer under turneringen!

Lycka till på Pony League 2019!

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *