Bra softboll och vasst arrangemang i SIM 2019

2019 års upplaga av SIM (Softboll Inomhus-Mästerskapen) avgjordes 30-31 mars i Arena Skövde med Skövde Saints som medarrangörer till Svenska Baseboll och Softbollförbundet. Efter gruppspel och slutspel väntade en jämn, välspelad och rafflande final där Enköping till slut var starkast och vann med 1-0 över Söder. Skövde tog hem bronsmedaljerna efter 8-2 mot Sundsvall.

Sju lag kom till spel i turneringen – glädjande nog utökades startfältet med Umeå i årets turnering.

Umeå fick ihop ett lag med lite hjälp av f.d. spelare och inlånade spelare från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Med coachhjälp av bl.a. förbundskaptenen Mattias Grimstoft utökades softbollkunskapen rejält under helgen och det såg bättre och bättre ut för varje match. Vi hoppas verkligen att ”norrlandsfönstret” öppnades rejält.

Flera lag visade att de jobbat på bra, både med rekrytering av unga spelare, och att utveckla dem. Kvartetten Skövde, Sundsvall, Leksand och Örebro hade alla en stor andel U15-spelare i sina lag och slutade i fallande ordning på positionerna tre till och med sex i turneringen.

I finalen möttes Söder och Enköping. Regerande SIM-mästarna Enköping kom med ett starkt lag, ankrat av Amanda Wallén i pitchercirkeln medan Söder visade att deras unga spelare utvecklats starkt under vintern samtidigt som duon Paulina Landin och Margareta Eriksson gav nödvändig rutin i pitchercirkeln.

Enköping Softboll vinnare av SIM 2019 i Arena Skövde

Finalen blev en riktig höjdarmatch med spännande situationer, bra pitching, många fina defensiva spel och små detaljer som fällde avgörandet. Sju innings

Enköping Softboll vinnare av SIM 2019 i Arena Skövde

avverkades på en timme och en kvart, och till slut kunde Enköping stå som segrade med 1-0 efter en dramatisk finalmatch.

Paulina Landin, Söder, utsågs i tuff konkurrens till Bästa Pitcher i turneringen. Lika tufft var det i toppen av slagligan där Lina Larsson, Skövde, med sina .571 och nio inslagna poäng utsågs till Bästa Slagman. Priset för Mest Värdefulle Spelare gick fullt välförtjänt till Amanda Wallén i Enköping!

Arrangörerna Skövde Saints hade lagt mycket krut på kringarrangemanget, med både en uppblåsbar slagbur i foajén, caféservering i kiosken, marknadsföring, försäljning av baseboll och softbollprylar, samt livestreaming av samtliga matcher på klubbens YouTube kanal.

Bilderna är tagna av Magnus Hallqvist – stort tack för de fina bilderna!!!

För att se alla matcherna – besök gärna Saints Youtube kanal på https://www.youtube.com/channel/UCYWvkaR-99U-d64ea3tdCmQ

Slutställning:

  1. Enköping
  2. Söder
  3. Skövde
  4. Sundsvall
  5. Leksand
  6. Örebro
  7. Umeå

Samtliga resultat, gruppspel:

Skövde – Örebro 15-0
Enköping – Söder 0-1
Umeå – Sundsvall 2-9
Söder – Leksand 1-0
Örebro – Umeå 10-7
Leksand – Enköping 1-3
Sundsvall – Skövde 0-15
Söder – Enköping 3-0
Skövde – Umeå 10-0
Leksand – Söder 5-4
Örebro – Sundsvall 2-4
Enköping – Leksand 1-0

Matcher om platserna 5-7 plats:

Umeå – Leksand 0-10
Örebro – Leksand 0-13

Semifinaler:

Skövde – Enköping 1-2
Söder – Sundsvall 11-0

Bronsmatch:

Skövde – Sundsvall 8-2

Final:

Söder – Enköping 0-1

Paulina Landin slår i SIM 2019
Lina Larsson på väg att slå i SIM2019
Amanda pitchar i SIM 2019

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *