I helgen träffades en stor del av Sveriges juniorspelare i softboll för att köra årets första juniorläger, ett av tre planerade läger för tjejer i åldrarna 14-19 år.

Lägren hålls av instruktörer från juniorlandslagsstaben och andra duktiga instruktörer som bjuds in till lägren, och de arrangeras som ett samarbete mellan softbollutskottet, juniorlandslagsledningen och lokala klubbar. Lägren är öppna för alla juniorspelare oavsett nivå eller erfarenhet och fokus ligger på utveckling, samtidigt som juniorlandslagsledningen har möjlighet både att se spelarna och att hjälpa tjejerna att bli ännu bättre.

I helgen var det Örebroklubben KIF Eagles Softboll och nystartade Lekeberg Lizards som var värdar för lägret.
På lördagen samlades inte mindre än 24 softbolltjejer från hela landet vid Best Arena i Lanna utanför Örebro för två dagar fullspäckade med softboll. Lördagen inledes med en rivstart och sen följde en intensiv dag med sprint och reaktionsträning, slagning, fielding, pitching, catching, pick off spel och mer. På söndagen inleddes dagen med ett teoripass innan lunch, och sen var det dags för några timmars slagträning och live hitting.

Det var ett imponerande gäng med tjejer som deltog under helgen, och det fokus och den kämpargöd som visades upp var helt fantastiskt. Juniorlandslagsledningen var mycket nöjda med det de såg under helgen och tjejerna själva åkte hem med en rejäl boost!

Nästa juniorläger kommer att genomföras i sommar och planeras till Leksand.